This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Cluj-Napoca va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Romania

Cluj Napoca va avea de anul viitor cel mai mare sistem din Romania de producere de energie verde prin panouri solare, a declarat ieri primarul municipiului, Sorin Apostu, citat de Mediafax.

Linkul respectiv http://www.naturenergy.ro/index.php?pag=7&id=1007&titlu_pagina=Cluj-Napoca%20va%20avea%20cel%20mai%20mare%20parc%20fotovoltaic%20din%20Romania
Sursă NaturEnergy
Data de publicare 15/12/2010
Contributor andreea
Acoperire geografică România, Cluj
Cuvinte cheie energie verde, panouri solare, parc fotovoltaic

Cluj Napoca va avea de anul viitor cel mai mare sistem din Romania de producere de energie verde prin panouri solare, a declarat ieri primarul municipiului, Sorin Apostu, citat de Mediafax. El a adaugat ca sistemul va furniza gratuit electricitate pentru sistemul de iluminat public, Spitalul Municipal si alte institutii.

Proiectul va fi dezvoltat de un grup de investitori americani si va fi finalizat la sfarsitul anului 2011.

”Vorbim despre instalarea, la Cluj-Napoca, a celui mai mare sistem de producere de energie verde prin intermediul panourilor solare din Romania. O parte din ceea ce este azi Cartierul Tineretului, circa 180 de hectare, Primaria va directiona catre montarea de panouri solare si fotovoltaice si va primi curent verde pe gratis pentru tot iluminatul public din municipiu, pentru Spitalul Municipal si alte institutii publice. Este vorba despre grupul de investitori americani, WWS Energy Development LLC, care vor construirea unui parc fotovoltaic, iar 30 la suta din energia produsa, dar nu mai putin de 3550 MW pe an, va fi furnizata municipalitatii. Investitia va fi gata la sfarsitul anului 2011”, a spus Sorin Apostu.

Potrivit acestuia, in urma finalizarii proiectului, municipalitatea clujeana va realiza o economie de 2 milioane de euro pe an, deoarece nu va mai fi platita factura la energia electrica pentru iluminatul public din bugetul local, ci aceasta va fi asigurata din parcul fotovoltaic.

Parcul fotovoltaic va fi construit pe o suprafata de peste 90 la suta din terenul de 203 de hectare al Cartierului Tineretului. Acesta urma sa fie construit incepand din 2008 de un dezvoltator imobiliar privat, Polus Real Estate, care a renuntat la proiect din cauza crizei economice. Acolo urmau sa fie construite 6.000 de unitati locative si 370 de locuinte sociale pentru Primarie.

”Din aceasta economie vom construi 370 de locuinte sociale in acest cartier”, a mai spus primarul Clujului.

Please note that this information has expired.
Proiectul va fi dezvoltat de un grup de investitori americani si va fi finalizat la sfarsitul anului 2011. happy wheels


Adăugat de terrellwebb la 02 Mar 2019 08:07:30