This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Romsilva investeste anual 12 milioane de lei pentru administrarea ariilor protejate

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva investeşte anual în jur de 12 milioane de lei pentru administrarea ariilor protejate aflate în structura sa, însă aceşti bani pot fi multiplicaţi prin accesări de fonduri europene, consideră directorul general al RNP, Adam Crăciunescu, conform Agerpres.

Linkul respectiv http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=225670
Sursă Bursa - ziarul oamenilor de afaceri
Data de publicare 02/01/2014
Contributor Dorin Pop
Acoperire geografică Romania,
Cuvinte cheie Romsilva, arii protejate, biodiversitate,

Domnia sa a precizat: "Noi facem anual cheltuieli de circa 12 milioane de lei pentru administrarea ariilor protejate, însă aceşti bani pot fi multiplicaţi prin proiecte şi accesări de fonduri europene. În mai puţin de 10 ani s-au accesat peste 100 de milioane de euro, s-a creat o infrastructură în aceste administraţii, dar mai sunt şi zone în care nu mai avem păduri ale statului. De exemplu, în parcul din Munţii Rodnei toate pădurile de acolo sunt private sau proprietate ale UAT. Mai avem foarte puţine hectare cu păduri de stat în unele arii protejate şi în aceste condiţii nu mai avem interes să investim. Deocamdată aşteptăm să vedem cum va ieşi în 2014 actul normativ privind ariile protejate".


Romsilva a semnat, în 2004, primele 16 contracte de administrare a parcurilor şi a ariilor protejate şi ulterior a preluat 22 din 28, câte există în prezent în ţara noastră.
În opinia directorului general al Romsilva, aceste centre nu aduc profit pentru că în România nu există, la fel ca în alte ţări din Europa, o cultură a finanţării acestora din partea populaţiei sau din partea unor fonduri de mediu.
Romsilva investeşte anual în jur de 2,5-3 milioane de euro pentru administrarea parcurilor naturale din structura sa, însă necesarul ar fi de circa 5 milioane de euro anual.


Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), ariile protejate din România deţin un potenţial turistic incredibil şi ar putea aduce venituri de 20 de milioane de euro, dacă s-ar introduce o taxă pentru vizitarea acestor zone, mai arată sursa citată. Cu toate că sunt foarte puţin promovate, acestea înregistrează anual în jur de două milioane de turişti.

Please note that this information has expired.
As indicated by Global Witness, Solomon Islands is China's second-greatest wellspring of tropical logs (after Papua New Guinea), and in 2017 alone, it sent out in excess of 3 million cubic meters of logs to China. Do My Online Accounting Homework - DoMyAssignmentForMe


Adăugat de Jordanbelfort la 09 Mar 2019 12:46:54


Deocamdată aşteptăm să vedem cum va ieşi în 2014 actul normativ privind ariile protejate. run 3


Adăugat de tamimunoz la 05 Mar 2019 10:07:26