This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Folder Regiunea Nord - Est ( Bacău)

Regiunea de Dezvoltare 1 Nord –Est parte a provinciei istorice Moldova este o zona în care istoria, cultura şi traditia sunt prezente şi completeaza mediul natural deosebit de atrăgător. Ea a fost multa vreme considerata o zonă îndepărtată şi misterioasă a Europei, dar acum constituie graniţa estică a Uniunii Europene şi a Nato.

Regiunea de Dezvoltare 1 Nord-Est a fost constituită în baza Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România (care a abrogat Legea 151/1998). Geografic, ea se limitează la est cu Republica Moldova, la nord cu Ucraina, la nord-vest cu judeţele Maramureş şi Bistriţa- Năsăud (Regiunea 6 Nord-Vest), la vest cu judeţele Mureş, Harghita şi Covasna (Regiunea 7 Centru), iar la Sud cu judeţele Galati şi Vrancea (Regiunea 2 Sud-Est)

Beneficiind de o bogată tradiţie istorică, culturală şi spirituală, regiunea îmbină în mod armonios traditionalul cu modernul şi trecutul cu prezentul, potenţialul acesteia putînd fi folosit pentru dezvoltarea infrastructurii, a zonelor rurale, a turismului şi a resurselor umane.

HTML Document Grădini zoologice şi acvarii publice