This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Articole Celebrarea Zilei Internaționale a Biodiversității

Celebrarea Zilei Internaționale a Biodiversității

În data de 14 mai 2010, la Școala Generală nr. 84 ”Nicolae Bălcescu”, sector 3, București, a avut loc o acțiune pentru celebrarea Zilei Internaționale a Biodiversității.

Acțiunea a fost organizată de doamna Doina Cioacă, consilier în cadrul Direcției Generale Protecția Naturii și Managementul Ariilor Naturale Protejate în colaborarare cu Clubul Ecologic UNESCO PRO-NATURA.

Scopul acțiunii a fost conștientizarea copiilor privind importanța protejării biodiversității.

Au participat un număr de 60 de copii, elevi ai claselor I-IV, însoțiți de cadrele didactice, părinți și bunici. Li s-a prezentat materiale cu scop educativ (prezentare power point, filmulețe, pliante informative), după care a avut loc un concurs pe echipe cu tema ”2010 Anul Internațional al Biodiversității”.

Au fost acordate 3 premii și o mențiune care vor fi folosite ulterior de toți elevii școlii. Pentru această acțiune și copiii au pregătit machete, desene, referate și costume în acord cu seminificația zilei.

Acțiunea face parte dintr-un program amplu de educație ecologică adresată elevilor, studenților și cadrelor didactice, inițiat de peste 5 ani.

Următoarea acțiune va fi dedicată ”Zilei Internaționale a Mediului”, care se va desfășura pe data de 5 iunie 2010.

Aceste acțiuni se desfășoare pentru celebrarea diferitelor zile din Calendarul Evenimentelor Ecologice. Fotografiile de la acțiune le puteți vizualiza la secțiunea ”Fotografii”.

Data de publicare 19/05/2010
Contributor Roxana Ionescu
Acoperire geografică România
Cuvinte cheie biodiversitate, Cunoaşterea biodiversităţii