This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Articole Proiect de educatie ecologica - ARPM Timisoara

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara iniţiază proiectul de educaţie ecologică MIRACOLUL VIEŢII DE LA SĂMÂNŢĂ LA PLANTĂ”, care vizează înţelegerea valorilor personale prin „descoperirea” atitudinii şi înţelegerii, ajutându-i pe tineri să-şi evalueze şi să-şi clarifice sentimentele în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

Release date 16/06/2010
Contributor Ileana Pirje
Geographical coverage Timisoara, judetul Timis
Keywords educatie ecologica, Cunoaşterea biodiversităţii
Source Ileana Pirje

“MIRACOLUL VIEŢII DE LA SĂMÂNŢĂ LA PLANTĂ”  este un proiect de educaţie ecologică gândit pe termen lung, pentru formarea tinerei generaţii în spiritul protejării mediului înconjurător.

Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar al Liceului Teoretic Nikolas Lenau din Timişoara, prima etapă fiind destinată elevilor din clasa I, anul şcolar 2010-2011.

În cadrul evenimentului ecologic Luna Pădurii celebrat în perioada 15 martie-15 aprilie în fiecare an, elevii unei clase I selectaţi de către Conducerea Liceului Teoretic Nikolas Lenau, vor fi educaţi în privinţa modului în care se îngrijeşte o plantă, de la însămânţare până ajunge la maturitate.

Fiecare generaţie, va avea în grijă propria plantă. Atunci când planta ajunge la maturitate, sub directa supraveghere şi coordonare a unui specialist în domeniu, pomii vor fi transplantaţi intr-o pepinieră sau în locul definitiv de plantare, dacă se poate realiza acest lucru.

Justificarea proiectului:

Familiarizarea copiilor cu noţiuni şi deprinderi, de la o vârstă la care informaţiile primite corelate cu activitatea practică, pot constitui punctul de plecare pentru formarea viitorelor “generaţii verzi”.

Activităţi:

  • Activitate practică de însămânţare, sub directa îndrumare şi supraveghere a specialiştilor de la Liceul Silvic din Timişoara.
  • Prezentarea importanţei celebrării acestui eveniment ecologic de către reprezentanţii ARPM Timişoara.
  • Deschiderea şi completarea periodică a unui jurnal al plantei şi copilului, pe tot parcursul dezvoltării acestora.
  • Realizarea unor materiale informative, de conştientizare şi de promovare, la sfârşitul fiecărui ciclu de dezvoltare al plantelor, pentru promovarea lor în schimburile de experienţă, pe care Liceul Teorectic Nikolas Lenau în calitate de centru experimental le poate avea cu alte şcoli, ARPM Timişoara în calitate de iniţiator al proiectului le poate prezenta ca rezultat al unei poveşti de succes în prezentările proprii şi Liceul Silvic din Timişoara le poate utiliza în colaborările similare cu alte unităţi de învăţământ.
  • Identificarea de către fiecare partener al proiectului, a resurselor materiale şi financiare necesare pentru editarea materialelor informative, în timp, în măsura în care astfel de activităţi pot fi finanţate din bugetul propriu al fiecărui partener.
  • Asigurarea continuităţii acestui proiect pentru fiecare generaţie, începând în fiecare an, cu una dintre clasele I ale Liceului Teoretic Nikolas Lenau din Timişoara.

Fotografiile realizate in cadrul acestui proiect pot fi vizualizate la sectiunea "Fotografii"